jom click!!wink3~~~

Saturday, 31 December 2011

bye 2011,hi2 2012

assalamualaikum wbt

hai olz..skang ngah countdown for new year :)) pejam celik pejam celik tengok2 dah masuk tahun baru kan..cepatnye masa berlalu..azam korang untuk 2011 dh terlaksana blom??hope semua dah tercapai la hendaknye ^_^ yang still x capai ag leh continue for 2012..hehee..mesti skang korang ngah karang azam baru korang..keh3..okeh2..karang la sepanjang- panjangnya n ingat..jangan la kita sekadar berazam tapi x cuba untuk laksanakan..tu jer kot untuk entry kali nie..
akhir kata, selamat tahun baru diucapkan kepada semua,tutup buku lama n buka buku baru n lastly semoga azam2 korang tercapai :))

sumber pic : cik Google :))


p/s : boleh la beli diari baru :p

Friday, 23 December 2011

darbian nitez~~

assalamualaikum wbt


selamat ptg semua...wah...dah lama sangat cik syeri x update blog ni...dasat x??hehee...entry kali ni cik syeri nk share pasal darbian nitez..satu program yg julung kalinya diadakan di DPP SIME DARBY..kira program ni sangat gilang gemilang la dengan temanya ELEGEN..tujuan  utama diadakan program ni untuk memberi penghargaan terakhir untuk akak2 abg2 senior sem last selain  menyampaikan beberapa anugerah kepada pelajar terpilih seperti anugerah pelajar paling cemerlang, pelajar paling popular dan anugerah projek terbaik yang dijalankan sepanjang tahun 2011..seminggu sebelum darbian nitez semua pljr pompuan terutamanya asek jer bercerita pasal baju yg nk pakai mlm tu..x kira la diorang tengah makan ke,tengah basuh baju ke,jemur kain ke mesti topiknya darbian nitez..jom kita zoom lebih dekat pakaian mereka malam tu dengan tema elegen :)


cer teka sape nie??hehee :p
gojes rite??

Thursday, 1 December 2011

pengalaman sebagai pengarah projek

assalamualaikum wbt

kali ni cik syeri nak berkongsi pengalaman sepanjang menjadi pengarah projek..cik syeri memegang jawatan dalam biro kerohanian dan sahsiah diri dan setiap jawatan akan diberikan satu projek untuk kita handle..projek cik syeri sepatutnya berlangsung dari sem dua lagi tetapi terpaksa ditunda ke sem tiga kerana diserap ke dalam projek besar dpp sime darby iaitu kpp (keusahawan perantis pembangunan) termasuk la projek cik ain iaitu rumate cik syeri yang dulu. namun, disebabkan beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan, kpp sekali lagi ditangguh untuk sem seterusnya..oleh itu, beberapa projek yang masih boleh run telah mengambil inisiatif sendiri untuk terus menjalankan projek..antara projek yang tetap diteruskan tanpa kpp ialah top chef challenge, blood donations, siswazah tani oleh rumate cik syeri dan projek cik syeri sendiri iaitu forum mahkamah hati..siswazah tani merupakan projek yang sangat besar dan mendapat tajaan sebanyak RM30,000..cik syeri sangat bangga dengan cik ain sebabnya dia tetap tabah meneruskan projek ni walaupun menghadapi banyak rintangan..TAHNIAH AIN, IDA BANGGA SANGAT SAAT AIN DI PENTAS MEMBERI UCAPAN SEBAGAI PENGARAH PROJEK DI DEPAN ORANG-ORANG KENAMAAN  :) ucapan terima kasih kerana membenarkan program ida menghiasi slot malam jumaat program ain dan kerjasama daripada pihak ain terhadap projek ida..
~tahniah, ain~


kepada bakal atau yang berminat untuk jadi pengarah projek, sila take note nasihat cik syeri untuk anda semua..

  1. bertanggungjawab - korang kena ada sifat tanggungjawab yang sangat tinggi..jika sifat tu tak ada dalam diri, macam mana korang nak handle projek??
  2. amanah - kita kena pegang amanah yang diberikan sampai la semua selesai
  3. sabar- yang ni paling penting sebab banyak benda yang akan mencabar tahap kesabaran kita..sebelum kesabaran kita habis, kita perlu get ready untuk menghadapinya..
  4. tegas- kalau korang tak tegas nanti budak-budak bawah korang akan pijak kepala..time tu rasa la buat kerja sorang- sorang..so, korang kena tegas walaupun orang bawahan tu senior korang..anggap la kita berada di alam pekerjaan..situasi ni kita akan hadapi jgk kan..
  5. pandai memilih ajk- tolong buat interview dulu sebelum lantik ajk..di situ baru la kita nampak yang sama ada dia sanggup memberi komitmen atau tidak dan jawatan mana yang sesuai dengan kelayakan dia..
  6. ikhlas- kena ikhlaskan semua yang telah kita buat baru la dapat hasil yang hebat kan?? :)
dedikasi : ditujukan khas kepada kawan- kawan yang banyak bagi sokongan moral kat cik syeri..love you guys <3



Tuesday, 29 November 2011

Penutup Besday Izzati Sobri dan Pembuka Besday Hidayah Samudin

assalamualaikum wbt
semua dah sedia maklum kan besday cik zatie kita 29/11/11..haaa..cik zatie kita mendapat kejutan kedua yang sangat la menusuk kalbu sebabnya kejutan tersebut daripada family cik zatie sendiri (mak,kak n min) dan buddiez cik zatie iaitu amy,ika n zura dah plan agenda yang baik punye menyebabkan cik zatie kita sedih sangat2 kerana gimik diorang..tau x diorang wat per kat cik zatie???diorang ckp lappy kesayangan cik zatie ilang..adoiii..sampai cik syeri pun tertipu sekali..hahaa..time cik zatie kol bgtau lappy ilang cik syeri pun dah start nak nanges jgk..elok jgk kan nanti x jdk plk gimik tu..hehee..mak cik zatie pun terlibat sekali tau..hahaa..mmg cik zatie kte betul2 terkena la malam tu..tp itu adalah happy ending untuk besday cik zatie :))

besday cik yah plk 30/11/11..cik syeri join sekali sambut besday cik yah ngan buddiez cik yah antaranya ina,nabila,kak aina,wani,kak zu n ramai ag tau termasuk cik zatie kita..cik yah ni jenis x makan saman..kami punye la plan nak bagi dia kua bilik tp dia xnak kua..hahaa..last2 ina g lite off lampu n kami ramai2 serbu bilik dia..hahaa..nasib baik la surprise tu jdk jgk kn..hehee..

jom layan gambar2 di bawah :))









Saturday, 26 November 2011

Braces

assalamualaikum wbt..

entry kali ni cik syeri nak cite pasal braces..cik syeri antara salah seorang pemakai braces..sejak pakai braces ni macam-macam soalan yang pelik orang tanye tau..antaranya ialah,time kilat gg jdk sangat sakit x??then,dagu kita akn berubah bentuk ek??betul ke kita jdk sakit kepala sgt2 time braces tu tgh tarik gg kita??n byk lagi la soalan yg x masuk dek akal..jom kita kita dengar pengalaman daripada salah seorang pemakai braces yang famous iaitu CIK SYERI..(poyonya,ingat ko ni fatin liyana yang gojes n femes emes 2??)
fatin liyana yg sgt gojes ^_^
keh3..back to the point, after exam stpm,my mum ajak g klinik gg..ingatkan sebab apa upenye dia nak cik syeri pakai braces..gg cik syeri berlapis tahap kritikal sampai zaman skol dlu2 ramai jgk la yg membuat jiwa ini tersentuh dek kerana kata2 mereka..sobs :(
mula2 cik syeri g husm kubang kerian kot2 la diorg terima kanak-kanak yg terlebih umur ni..hahaa..mmg x la kan..u olz yg still bwh 18 thn boleh la g daftar cepat2 sblm anda terlebih umur macam cik syeri..then,doktor kat situ pun bagi contact nama siap dengan alamat klinik gg kawan dia yg sediakan perkhidmatan braces ni..kami pun terus gerak ke klinik tersebut..nama klinik tu ialah klinik mama..satu klinik gg yg sgt la bagus dan berkonsepkan kasih sayang & kekeluargaan..tengok nama klinik la kan..hehee..staf-staf kat situ pun berdedikasi+sopan santun+berbudi bahasa & semua yg baik2 laa..
bhg depan klinik mama




owner klinik gigi mama ialah doktor syarifah..dia sangat la lawa cam model tau..dah ada husband yang merupakan doktor pakar tulang dan mempunyai tiga orang anak..staf plk ada tiga orang..hehee..first time cik syeri g,dr.syarifah check keadaan gg n dia ckp kalau x complex sgt dia yg akan wat treatment tp kalau serius,kena rujuk dr.pakar yg link dgn klinik ni..ok,the result is....??gg cik syeri complex..hahaa..so,kena la rujuk dr.pakar..sebelum tu,kita kena g wat x-ray gg kat hospital kerajaan..harganya RM70..lepas tu,bwk balik hasil x-ray tu kat klinik..dr.syarifah pun taruk tanah liat ke apa kat gg kita untuk dapatkan bentuk gg kita seperti gambar di bawah..

terhasil la gg kita drpd tnh liat..cari2 mne 1 gg cik syeri..


tak silap cik syeri time ni kena bayar RM100..staf kat situ bg tarikh appointment kita yg seterusnya bersama dr.pakar cik syeri iaitu dr.ahmad..dr.ahmad bg briefing sikit psl keadaan gg walaupun certain2 part ada yg cik syeri x paham..hahaa..yg plg excitednya cik syeri kena cabut 4 btg gg..time cabut gg tu la yg sakit sgt sampai demam2..menurut dr.ahmad,mulut cik syeri kecik sgt sebab tu gg jadi berlapis..my mum plk ckp time kecik2 dulu ssh nak nanges, tu mulut x cukup luas..hahaa..mitos semata-mata..cik syeri ada jgk terbaca blog yang diorg kena byr deposit RM3000 terus..tp kat klinik ni lain..sekali kita g,kita juz bayar RM150 xcept untuk mutiara kena sediakan duit RM1500..
haaa...yg ada terpampang kat setiap gg 2 la mutiaranya..

Wednesday, 23 November 2011

istimewa untuk zatie aka izzati sobri~~~

assalamualaikum wbt

hari lahir cik zatie dah tak lama tau kawan-kawan..dia lahir 29/11/1990..hehee..disebabkan cik syeri dah tak sabar sangat nak sambut hari lahir cik zatie,hari sabtu lepas time ko-k, cik syeri bincang dengan amy dan ain nak rancang kejutan untuk cik zatie sempena hari lahirnya yang akan kunjung tiba tak lama lagi..bila bincang punya bincang, kami decide nak buat awal dari tarikh sebenar..tau x sebab apa??sebabnya ialah bimbang time besday, cik zatie lesap balik rumah..hik3..maklum la minggu depan cuti kan..hari lahir cik zatie jatuh hari selasa minggu depan..selesai darab bahagi tambah tolak semua,tarikh 23/11/11 menjadi pilihan kami..antara kawan- kawan lain yang turut serta ialah buddiez cik zatie iaitu ika dan zura, tak lupa juga rumate cik zatie iaitu tasha..weee..

kronologi 23/11/11 :

5.00 pm - cik syeri dan ain bergerak ke mall..kalau nak naik bas kami kena tunggu kat mall tau..demi cik zatie yang sgt3 kami sayangi,kami meredah hujan ribut untuk beli kek di chalun..hehee (hiperbola betul la) almaklum la musim hujan dah melanda kita tau..bas lewat sikit semalam..dekat2 pukul 6 baru la dia muncul..

6.05 pm - kami selamat sampai di chalun..cepat- cepat pergi kedai kek kat dalam cmart tu..fuhhhh..ramai plk yang beli kek time tu..berfusu-fusu..hahaa..clap2..berpusu-pusu la kawan-kawan..so,kami cepat-cepat bokim kek blueberry chocolate..dah nak habis u olz kek-kek tu..kami pun mintak tumpang jap kek sementara nak g beli snek-snek & air..nanti kan ada yang makan kek tercekik sebab tak ada air..hahaa..

6.40 pm- kebetulan ada kawan cik syeri naik keta g pasar malam kat chalun..hari rabu ada pasar malam kat chalun..hehee..sape2 teringin nak g,sila la..kih3..haaa..dengan jasa baik kawan cik syeri tu,kami dapat la menumpangkan kek dan barang2 yang kami beli..lega rasanya..tq so much to dayah,ina,kak aina n yang lain2 sebab sudi tolong cik syeri..hehee..

7.00 pm- get ready nak naik bas balik ke UUM..

7.30 pm- sampai kat mall,kami pun sembahyang kat sana..ain pun nak print esemen siap2 kat sana,takut terlepas maghrib plk sbb sebelum balik dpp,nak singgah makan kat petro dulu..hehee..lapo laaa lebih2 ag time2 hujan camni..

9.00 pm- sampai kat bilik ,sembahyang isyak, then bersiap untuk ke blok cik zatie..hehee..kami sembunyi kat bilik amy dulu..tengah syok dok plan,cik zatie dtg bilik amy!!!!time tu tasha dah kol warning tapi kami x sempat nak buat apa2..tambah2 bilik diorang mmg dekat sgt..adoi..leh byg tak camne kelam kabutnya kami nak sorokkan segala barang2 tu..konpem2 la cik zatie pelik bila tengok cik syeri tiba2 terpacak dalam bilik amy tu..nasib menyebelahi cik syeri sebab cik syeri sempat kua & menyorok kat beranda sampai selipar pun tak sempat nak pakai..hahaa..

10.00 pm- semua dah sampai &berkumpul dalam bilik amy..tasha jaga line dalam bilik..kami cepat2 menyorok dalam bilik pantri..ain send msg ckp nak jumpa cik zatie tingkat bawah..time cik zatie turun,kami terus masuk bilik cik zatie,pasang lilin semua then lite off..jeng3..hehee..

10++ pm- cik zatie masuk bilik & SURPRISE!!!!!!!!!!!!!!muka terkejut & tak jadi bengang sebab masa dia turun ain xde pun kat c2..hahaa...

dalam bilik amy

susun lilin..bkn main lama pk kedudukan lilin 2..hahaa

jeng3..ciap!!!

tunggu ketibaan princess zatie :))


tiup yunk jgn x tiup..hehee

weeee~~~

kegembiraan wajah kesayangan saya :))

potong tie ramai yg x sabo nak mkn 2..

amek3..jgn malu2..hehee

cik syeri punyer~~~nyummm!!

muka penat..cian ain~~~
kak aina n nabila~~tq guys!!

dayah n ina..tq sgt3 yunk~~

Sunday, 20 November 2011

Finally~~

assalamualaikum wbt :)

selamat tengah hari semua..sementara cik syeri menunggu untuk ke kelas seterusnya,apa salahnya kan update blog sekejap..lagipun dah seminggu lebih blog ni tak diupdate..korang mesti tertanya- tanya makna di sebalik tajuk entry cik syeri kali ni..alhamdulillah,cik syeri bersyukur sangat sebab program forum mahkamah hati akhirnya berjalan dengan lancar..cik syeri agak stress sebab kena run projek ni dalam masa tak sampai seminggu..alhamdulillah, ALLAH SWT telah mempermudahkan niat baik kami walaupun program ni telah bertukar kepada konsep baru..konsep asal adalah para panel akan bincang mengenai lakonan yang akan diadakan..namun,kami telah mengubah konsep kepada mengadakan satu tayangan dan seorang ustaz akan memberi ceramah dan ulasan berdasarkan video yang akan kami tayangkan..cuaca yang baik ditambah pula hari yang baik iaitu malam Jumaat,ramai yang terpilih oleh ALLAH SWT untuk mendengar ceramah daripada Ustaz Rahimi..


p/s: ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak yang terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan program Forum Mahkamah Hati..kerjasama+komitmen anda semua hanya ALLAH SWT yang dapat membalasnya.. :))

extra p/s : kat bawah ada diselitkan video mahkamah hati untuk ulasan ustaz..sila la tengok kawan- kawan sebagai renungan bersama~~~

video




Sunday, 13 November 2011

HERO by MARIAH CAREY


HERO

There’s a hero
If you look inside your heart
You don’t have to be afraid
Of what you are
There’s an answer
If you reach into your soul
And the sorrow that you know
Will melt away
And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you’ll finally see the truth
That a hero lies in you
It’s a long road
And you face the world alone
No one reaches out a hand
For you to hold
You can find love
If you search within yourself
And the emptiness you felt
Will disappear
And then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you
Oh ho, Lord knows
Dreams are hard to follow
But don’t let anyone
Tear them away, hey yea
Hold on
There will be tomorrow
In time, you find the way, hey
Then a hero comes along
With the strength to carry on
And you cast your fears aside
And you know you can survive
So when you feel like hope is gone
Look inside you and be strong
And you finally see the truth
That a hero lies in you
That a hero lies in you
Mmm, that a hero lies in you

spEnd tiMe dGn kaZen

assalamualaikum wbt 

selamat petang semua :) dah lama sangat cik syeri kite x update blog..mesti korang rindu sgt2..kan3???hehee..almaklum la kat umah x dapet nak on9nye..kalau ada sape2 nak sponsor wifi bagus jugak..hik3..apa la cik syeri dah lari jauh dari tajuk ni..haaa..time cuti hari tu,cik syeri g jejalan dgn kazen..namanya wan anis nur ain bt ahmad..hahaa..nama dia punya la panjang sekali nama ayah pendek jer..family panggil dia ain..baru form 1 tp nampak dah mature sgt..kami g dengan abah ain..kre pak sedara cik syeri la..hehee..mula2 kami naik kat parkson..punye la ronda sampai ke tingkat paling atas..tapi time tu byk lagi kedai x bukak..awal sangat kot g sana..pukul 10 am tepat dah terpacak kat kb..kedai baru nak bukak pintu..hahaa..so,time2 ronda tu kami singgah kat butik PEACE..korang2 yang suka shopping tu, leh la cuci2 mata kat mana2 outlet PEACE sekitar rumah sebab butik tu skang tengah wat promosi sempena penghabisan stok..diorang wat style "buy 1 free 1"..baju2 kat butik ni lawa sgt3!!!rugi la kalau x g..tengah2 murah ni la nak borong lebih sikit..hehee..selesa pun selesa tau..after window shopping kat parkson,kami pun g mydin dengan taglinenya "mengapa bayar lebih?belilah dengan harga borong"!!hahaa..kenapa kami g mydin??sebab nak beli payung..hik3..hujan punye la lebat kat kb hari tu..wajib la beli satu payung maklum la banyak lagi tempat nk perabih duit..huk3..terbatuk2 cik syeri..then, kami singgah the store..the store pun supermarket jugak tp kecik la d bandingkan dengan parkson yang gah depan dia..hehee..tempat kami g ni dekat2 tau..parkson tengah2,sebelahnya pasar ct khadijah,depannya the store n a&w,sebelah the store pula mydin,sebelah mydin,mc'd..n banyak lagi la tempat..hik3..tengah syok window shopping tu,dengar org ckp sal jom heboh yang diadakan d stadium muhammad ke-4..apa lagi..kami redah hujan melawat jom heboh plk..kazen ni la merengek2 nak g..dia ckp x prnh sampai lagi..xnak mengecewakannya ku turutkan jua..kui3..walaupun hujan lebat yang x stop2 orang ramai tetap serbu jom heboh tu..cik syeri singgah gerai silky girl..murah2 ek brg kat jom heboh..lip balm 3 btg rm10..sebelum ni beli 1 jer dh dekat rm10..hehee..cik syeri beli snek2 yang 1 beg rm10 untuk kazen yang kecik kat umah tu..sebab dah nak dekat sembahyang jumaat kami kembali ke pusat bandar..masa tu,kedai2 dah start tutup..untuk makluman yang bukan dari kelantan, di kelantan time sembahyang jumaat semua kedai akan tutup sekejap untuk bagi ruangan solat jumaat..so, kami duduk kat surau sementara nak menunaikan solat zohor..siap2 semua,kami gerak ke mc'd untuk isi perut..biasa la girl,kalau dah shopping tu,makan pun lupa..ase kenyang sepanjang masa..keh3..mc' value lunch jadi pilihan kami..weeee..after makan kami pun balikkkkkkk..the end~~~~wassalam semua :))

sila2 la layan pic kat bawah..disebabkan kazen cik syeri terlampau xcited,setiap tempat amik snap pic dia jer...heheee..

ni kat parkson



ni pun samaaa..

kat parkson jgk...

kecik2 dah sakit urat..hehee

dah terang lagi bersuluh tu :)

suasana kat jom heboh :))

suke la tu i bawak g jom heboh :))

takot org x cye dia g jom heboh..hua3..



ish3..lebat sumguh hujan..

makan ain makan... :))

ni dia takot org x cye dia g mc'd..keh3..

Tuesday, 25 October 2011

cMAt bErcUti!!!!

assalamualaikum wbt..

malam ni cik syeri naik bas nak balik klate..hehee..weeeee!!!suke3...msti sonok kan!!!korang2 pun mesti cuti jgk..so,cik syeri wish kat semua selamat bercuti n wat benda2 pekdah yea..hehee..ok la..nk packing brg nie..
tata :))

p/s : happy HOLIDAY + happy DEEPAVALI!!!





selamat menyambut DEEPAVALI